Televiziunea Română ia 22 milioane de euro de la bănci ca să scape de credite

17 aprilie 2013 13:20   Național
Ultima actualizare:

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va lua împrumuturi de la Raiffeisen Bank şi BCR, în sumă totală de 95,5 milioane de lei, aproximativ 21,8 milioane de euro, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al TVR.

O mare parte din aceste sume se vor duce la plata unor datorii la bănci, iar un sfert din bani vor folosi la cumpărarea de licenţe sportive, filme şi programe noi, informează Mediafax. Banii vor veni eşalonat, iar Societatea Română de Televiziune va trebui să justifice tot timpul banii cheltuiţi.

„Este vorba despre investiţii, politici de activităţi curente în producţia de televiziune. Pentru fiecare dintre aceste capitole de cheltuieli vom fi monitorizaţi printr-o presantă verificare financiară o dată la o lună şi sperăm ca în felul acesta să putem să arătăm nu numai transparenţă, dar şi determinarea pentru a ne păstra în zona acestui plan strict de redresare economică”, a spus Claudiu Săftoiu, citat de Mediafax

Acesta a mai spus că împrumuturile accesate de TVR trebuie achitate în maximum şapte ani.

Cei 627 de angajaţi care au fost disponibilizaţi urmează să primească, eşalonat, salarii compensatorii în cuantum de circa 2.750.000 de euro.

Mai multe