Temperaturile scad uşor, dar rămân ridicate toată luna

2 septembrie 2018 20:07   Național
Ultima actualizare:

Primul weekend de toamnă a fost unul canicular în multe zone din ţară, unde s-au înregistrat până la 36 de grade Celsius.

„De luni (3 septembrie), aşteptăm ca temperaturile să scadă uşor, în primă fază în partea de vest a ţării, unde instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se aşteaptă intensificări ale vântului, descărcări electrice şi averse”, a precizat, pentru Mediafax, Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Acesta a adăugat: „De marţi şi miercuri, scăderea temperaturilor va fi resimţită şi în partea de sud, sud-est, spre 29 – 30 de grade Celsius. Practic, de miercuri se revine la temperaturi normale pentru această perioadă. Prognoza pentru septembrie arată că, în prima săptămână a lunii, mediile valorilor termice se vor situa, în general, peste norma climatologică în cea mai mare parte a ţării, local mai ridicate în nord-vest, centru şi est. Se aşteaptă ploi în vest şi sud-vest. În săptămâna 10 - 17 septembrie, temperatura aerului va avea valori, în general, apropiate de normalul climatologic, posibil mai ridicate în nord-vest şi pe litoral. În intervalul 17 – 24 septembrie, temperaturi normale pentru această perioadă, uşor mai cald, însă, în nord şi nord-vest. Se aşteaptă ploi la munte, în vest, centru şi est. În perioada 24 septembrie -  octombrie, din nou temperaturi normale, uşor mai ridicate în nord-vestul şi centrul ţării".

Mai multe