Tenorul s-a sinucis că a aruncat banii pe o casă cu defecte?

23 februarie 2015 21:52   Național
Ultima actualizare:

Doliu la Opera Română din Iași. Octavian Dumitru (34 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi solişti, și-a pus capăt zilelor, aparent fără motiv. Iubita lui l-a găsit duminică, spânzurat, în balcon, cu un cablu metalic.

Tânărul nu a lăsat nici un bilet de adio și i-a șocat pe apropiați cu gestul său. Lucra la Operă de 11 ani, câștigase numeroase premii și era foarte apreciat. Colegii spun că este exclus ca Octavian să-și fi luat viața din cauza lipsei banilor. Pe lângă salariul pe care îl încasa ca tenor, 2.100 lei lunar, tânărul primea bani și din activitatea pe care o desfășura la secretariatul instituției de cultură.

Apropiații spun însă că Octavian era supărat, de ceva vreme, după ce fusese păcălit cu o casă pe care o cumpărase, în octombrie anul trecut, pentru el și iubita lui. A plătit 47.000 de euro, dar ulterior a observat că locuința avea mai multe nereguli, inclusiv la izolație, și nici nu era racordată la toate utilităţile. Dezamăgit de achiziția făcută, Octavian a scos casa la vânzare, însă evaluatorii i-ar fi spus că nu valorează cât a dat pe ea. A găsit, până la urmă, un cumpărător, la un preț mult mai mic, dar acceptase și urma să semneze actele ieri. Deși s-a consumat mult din cauza problemelor cu casa, nimeni nu înțelege de ce și-a luat viața chiar cu o zi înainte să vândă casa. Trupul său a fost depus în foaierul Teatrului Național din Iași, unde, rând pe rând, prietenii, rudele și familia au venit ieri să-și i-a rămas bun. Artistul va fi îngropat miercuri în cimitirul din Galați, orașul în care s-a născut.

Mai multe