Teodora Maftei a deschis ochii pentru câteva secunde

2 noiembrie 2015 19:42   Național
Ultima actualizare:

Un emoționant moment s-a petrecut luni seară, 2 noiembrie. Mama Teodorei Maftei, fotograf care vineri seară (30 octombrie) a fost grav rănită în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, a admirat rând pe rând fotografiile fiicei sale expuse într-o expoziție. Lacrimi amare s-au scurs pe obraz.

„Am o principesă!”, a exclamat mama Teodorei, când se uita la o fotografie în care subiectul era caleașca Reginei Elisabetha a Marii Britanii.

După teribilul incendiu de vineri seară, din Club Colectiv, Teo, cum este alintată de colegi și prieteni, este la spital în stare gravă, cu arsuri pe 45% din corp și pe gât. Abia luni (2 noiembrie), mama și mătușa au putut să o vadă preț de câteva minute, iar Teo a deschis ochii pentru câteva secunde.

În această seară, trebuia să fie prezentă la vernisajul unei expoziții de fotografii realizate de ea la Londra, „London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos”. Este pe patul de spital, dar expoziția s-a deschis astfel încât din vânzarea fotografiilor să strângă bani să plece la un spital din Germania.

Expoziția are loc la The London Street Atelier, în zona Dorobanți a Capitalei, și va fi una cu vânzare. „Fiecare fotografie va pleca de la 100 de lei și se va face o listă de oferte. Va fi un fel de licitație, dar mai discretă. Au sunat deja mai multe persoane, inclusiv din Marea Britanie”, ne-a spus Ghazaleh Emami, de la Atelierul „The London Street”, care găzduiește expoziția.

În trecut, Teodora Maftei (36 ani) a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier, iar starea ei este acum gravă și familia a decis că trebuie transportată la clinică din Germania.

Mai multe