Teribilism pe gheaţa lacului adânc de 30 de metri

30 ianuarie 2017 22:14   Național
Ultima actualizare:

Curaj? Mai degrabă inconştienţă! Aşa poate fi caracterizată aventura câtorva hunedoreni amatori de senzaţii tari. Ei au testat într-un mod neobişnuit rezistenţa stratului de gheaţă care acoperă Lacul Cinciş. Fără să ezite, tinerii s-au plimbat cu maşinile pe suprafaţa sticloasă a lacului.

Şi-au pus viaţa în pericol! Gerul din luna ianuarie a făcut ca Lacul Cinciş să fie acoperit cu un strat de gheaţă de peste 20 de centimetri. Sâmbătă, turiştii au luat la pas covorul îngheţat, iar unii dintre ei au intrat chiar cu motocicletele pe lacul îngheţat.

De parcă n-ar fi fost de-ajuns, alţi aventurieri au decis, duminică, să testeze gheaţa cu maşinile! Unul dintre tineri a intrat pe luciul îngheţat cu o maşină de teren, în timp ce alt şofer a condus un automobil sport dotat cu lanţuri, scrie adevarul.ro.Gheaţa care acoperă lacul adânc de peste 30 de metri a rezistat la aceste teste nebuneşti, dar autorităţile îi atenţionează pe cei care vizitează zona să nu încerce astfel de experimente riscante.

Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din împrejurimile oraşului Hunedoara. Întinderea de apă fost amenajată în anii ‘60, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor, pentru a alimenta combinatul siderurgic al Hunedoarei şi oraşul aflat la zece kilometri distanţă.

Mai multe