Teroarea seismelor din Galați continuă

29 octombrie 2015 11:58   Național
Ultima actualizare:

Localnicii din Izvoarele, județul Galați, se culcă iepurește, gata oricând să și părăsească gospodăriile. De ieri dimineață, pământul a reînceput să se miște din nou, aproape din oră în oră. Cel mai mare seism, cu magnitudinea de 3,1 pe Richter, i-a băgat în sperieți.

Seria cutremurelor de suprafața din Galați au reînceput, după doi ani. În septembrie – octombrie 2013, în zonă au fost identificate peste 300 de cutremure cu epicentrul la câțiva kilometri adâncime, Din pricina acestora, pământul a început să o ia la vale, iar casele s-au crăpat. Specialiștii au explicat atunci că ar putea fi cauze multiple pentru care s-a produs acest ”roi” de seisme: ploile torențiale din ultima vreme, mișcări ale faliei sesimice, case construite din materiale inferioare, teren instabil.

Acum, într-o singură zi, marți, 27 octombrie, aparatele au înregistrat patru seisme cu magnitudini între 2,1 și 3,1 pe scara Richter, pe care oamenii le-au simțit pentru că s-au produs la  doar 5-6 kilometri adâncime.

O cameră de supraveghere instalată într-un magazin a surprins reacția femeilor din încăpere în momentul în care s-a mișcat pământul.

Localnicii își notează orele la care s-au petrecut seisemele ca se le confrunte apoi cu datele oficiale, scrie stirileprotv.ro.

Mai multe