Testat pozitiv, managerul Spitalului Târgu-Jiu a contestat rezultatul, apoi a sunat la 112 că-i e rău

3 mai 2020 16:57   Național
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a sunat duminica dimineața la 112 și a solicitat o ambulanță, după ce a făcut febră și a început să se simtă rău. El fusese de joi testat pozitiv cu noul coronavirus, însă a refuzat internarea și chiar a contestat rezultatul.

Managerul era izolat la domiciliu de joi, de când rezultatul testului a ieșit pozitiv. Potrivit Hotnews, el contestase rezultatul, invocând faptul că aparatul nu este omologat prin ordin de ministru. A cerut un al doilea test la București, care a ieșit tot pozitiv, iar azi, pentru că a făcut și febră și a început să se simtă rău, a sunat la 112. A ajuns la spital, cu izoleta.

Alți 80 de angajați ai spitalului au fost testați și se află în izolare la domiciliu. Pentru o parte dintre ei, testele au ieșit negative. Nu și pentru directoarea de îngrijiri a spitalului, Claudia Motea, care a fost testată pozitiv. Ministrul Nelu Tătaru a anunțat ieri că la conducerea spitalului ar putea fi adusă conducere militară.

„Noi am cerut Consiliului de Administraţie să numească o conducere interimară, a fost o şedinţă. Consiliul de Administraţie a înaintat o propunere din persoanele aflate în planul de continuitate, am trimis propunerea respectivă la minister şi aşteptăm ordin de ministru, cred că mâine (luni - n.r.) o sa vină cu detalii. Deocamdată, nu va fi conducere militară”, a declarat pentru Mediafax Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Mai multe