Tinere, puse să strângă banii din înşelăciuni prin metoda „Accidentul”

13 aprilie 2016 13:22   Național
Ultima actualizare:

Escrocii care terorizează românii prin metoda "Accidentul" nu mai au nicio limită. Un astfel de tâlhar, care se dădea drept avocat, a ajuns chiar să angajeze tinere pe care le trimitea să colecteze banii de la bătrânii înşelaţi.

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată luni, la ora 16.00, despre faptul că o femeie de 72 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost victima unei înşelăciuni. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că victima a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror şi care i-a adus la cunoștință faptul că fiica sa a avut un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei femei, iar pentru a se împăca cu aceasta este nevoie de suma de 24.000 lei, potrivit monitorulsv.ro.

În acest sens, victima s-a deplasat în municipiul Suceava, unde s-a întâlnit cu o tânără de 24 de ani, din localitate, căreia i-a înmânat suma de 24.000 lei și care, la rândul ei, a fost ghidată prin telefon de suspect și s-a întâlnit cu o femeie de 34 de ani, localnică, căreia i-a înmânat plicul, acesta din urmă predându-l unei tinere de 20 de ani, care știa că trebuie să preia nişte documente pe care să le transporte în județul Botoşani.

Discutând între ele, cele trei femei şi-au dat seama că la mijloc este vorba despre o înşelăciune şi s-au deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, sesizând fapta.

Din investigații, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui anunţ postat pe un site în data de 8 aprilie, cu privire la ocuparea unui post de secretară în cadrul unui cabinet de avocatură, cele 3 femei, toate din municipiul Suceava, fără a se cunoaşte sau a discuta anterior, au fost interesate de ocuparea acelui post, sens în care au dat curs unor indicaţii telefonice primite de la un bărbat care s-a prezentat sub mai multe nume, ca fiind avocat.

Între timp, victima a sunat-o pe fiica sa, care i-a comunicat faptul că nu a fost implicată într-un eveniment rutier, femeia de 72 de ani dându-şi seama că a fost victima unei înşelăciuni. Ea s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde a fost audiată şi i s-a restituit suma de 24.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de înşelăciune.

Mai multe