Țiriac a vrut să bage bani în domeniul medical. Uite ce a vrut să cumpere
Ion Ţiriac a fost interesat să investească în domeniul medical. A vrut să devină acționar minoritar la clinica Medlife, însă, negocierile au eșuat.
Fondul de investiţii Value4Capital a pus la bătaie pachetul de 36% din acţiunile pe care le controlează la Medlife.
Potrivit ZF, de achiziţie au fost interesați atât fonduri de investiţii şi de private equity, cât şi investitori privaţi, cum este cazul lui Ion Ţiriac, prin intermediul grupului Ţiriac Holdings pe care îl deţine. Negocierile au eșuat, însă.
Discuţii privind vânzarea pachetului minoritar au apărut încă de anul trecut, deși Medlife este lider pe piața de servicii medicale private din România. În 2014, cifra de afaceri a fost de 80 milioane de euro euro.
„Grupul Țiriac prospectează şi evaluează constant noi oportunităţi de business şi investiţii în diverse sectoare de activitate“, spune Dragoș Dinu, CEO Ţiriac Holdings, citat de ZF.
Omul de afaceri a investit până acum în auto şi imobiliare, însă, este gata să bage bani și în IT, agrobusiness sau servicii medicale.
Numele lui Țiriac, în scandalul Panama
Numele lui Țiriac, cel mai bogat român, apare în scandalul Panama Papers, cea mai mare scurgere de informațtii din istorie despre banii ascunși de miliardarii lumii prin intermediul firmelor offshore.
Ion Țiriac și-ar fi mutat toată averea, care depășeste un miliard de euro, într-o fundație privată din Panama, prin intermediul casei de avocatura Mossack Fonseca.
Puma Foundation, al cărui președinte este fostul tenismen, a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate în România de către acesta. Ceilalți patru membri ai consiliului director sunt Klaus Mangold, fostul CEO concernului DaimlerChrysler, Nicolai Mîndrilă, avocatul lui Țiriac, Rodica Țiriac, sora omului de afaceri, precum și Ion Ion Țiriac, fiul acestuia.
Avocatul susține că fundația este de fapt un "testament financiar" al omului de afaceri.