Toaletele de la Universitate, defecte de două luni
În decembrie 2008, edilii Capitalei au inaugurat cu mare fast pasajul pietonal de la Universitate. Vechile magazine insalubre au fost eliminate, iar în locul lor au fost amenajate spaţii comerciale decente şi două toalete publice, gratuite. Acum WC-urile din subteran zac defecte de două luni.
Cele două WC-uri au fost amplasate în subteran în urma unui proiect de modernizare a pasajului Universităţii, în care Municipalitatea a investit 6 milioane €. Amenajarea toaletelor a fost o adevărată binecuvântare pentru bucureştenii care călătoresc cu metroul, fiind singurele locuri în care oamenii îşi puteau face nevoile fiziologice în buricul oraşului.
Doina Anton este una dintre femeile care au muncit zi de zi pentru ca bucureştenii să aibă toalete curate la Universitate
Acum, însă, toaletele zac nefolosite din cauza unor defecţiuni pe care edilii nu le mai pot da de cap. Două afişe lipite pe uşile WC-urilor îi anunţă pe trecători că acestea nu mai pot fi folosite. Bucureştenii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor scriind cu pixul două întrebări la care nu au primit încă răspuns: „Când le reparaţi?" şi „Câte luni mai trec?".
Un altul a ţinut să-i informeze pe edili că nu se mai poate ţine, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente: „Oameni buni, mă piş". Problema şi mai mare e că nici un agent economic care şi-a deschis punct de lucru în pasaj nu are toaletă. Aici funcţionează două cafenele, o farmacie, o florărie, un magazin de suveniruri şi chiar un punct de prim ajutor.
Deşi în pasaj sunt două cafenele, nici una nu are WC
Acesta din urmă mai are o hibă. Ziua în amiaza mare stă, aproape zilnic, închis. Toaletele din pasajul Universităţii, puse la dispoziţie de Municipalitate, sunt dotate cu instalaţii sanitare moderne, cu senzori, unde apa curge doar atâta vreme cât ţii mâna în dreptul robinetului. Toaletele pot fi folosite gratuit de bucureşteni, iar costurile aferente întreţinerii şi plăţii personalului sunt suportate de Primăria Capitalei.
Instituţia pare a fi intrat în colaps financiar, având în vedere că nu e în stare să asigure în continuare acest serviciu indispensabil celor câteva zeci de mii de bucureşteni care trec zilnic prin pasaj. Click! a cerut edililor un răspuns, însă până la închiderea ediţiei acesta nu a venit. Vom insista.