Toate porturile din Constanţa sunt închise din cauza vântului puternic

1 octombrie 2013 7:23   Național
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi deoarece vântul suflă cu 60 - 70 de kilometri la ţărm, iar în larg poate depăşi 80 de kilometri la oră, primul închis fiind Portul Midia.

Activitatea a fost apoi oprită în porturile Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, iar ultimul port închis a fost Constanţa Nord. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanţa Sud - fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

O navă de croazieră care are la bord aproximativ 500 de persoane şi care avea prevăzută o escală în Portul Constanţa nu a mai intrat în port, din cauza furtunii, mergând la Nessebar, în Bulgaria.

Mai multe