Tokes îi cere lui Ponta daune morale de 100.000 de lei

5 martie 2013 12:08   Național
Ultima actualizare:

Avocatul Kincses Elod, care îl reprezintă pe Tokes, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că europarlamentarul l-a mandatat cu introducerea acţiunii împotriva premierului Victor Ponta, pentru declaraţiile pe care acesta le-a făcut în 25 februarie împotriva sa, daunele morale pretinse ridicându-se 100.000 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Kincses a arătat că, deşi sunt întrunite toate elementele infracţiunii de calomnie, Victor Ponta are imunitate parlamentară, aşa că "nu este cazul" să deschidă o acţiune penală. El a precizat că a introdus acţiune pentru "răspunderea civilă delictuală pentru faptă proprie", iar premierul "va trebui să se apere făcând proba verităţii, dacă va reuşi".

Avocatul a adăugat că în cazul în care Tokes va câştiga procesul, suma va fi donată în scopuri caritabile.

Tokes afirma, recent, că Nicolae Ceauşescu a fost "mai generous" decât Victor Ponta, deoarece a permis "o oarecare autonomie a maghiarilor", în timp ce premierul nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc.

Premierul Victor Ponta i-a răspuns, în 25 februarie, lui Laszlo Tokes, acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst şi de faptul că, împreună cu Monica Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti.

Mai multe