Topul celor mai frumoase parcuri acvatice din țară. Sunt perfecte pentru bălăceală și distracție de o zi
Tu unde te răcorești în această vară caniculară? Dacă litoralul românesc ți se pare prea departe, prea aglomerat și prea scump pentru buzunarul tău, există varianta de rezervă, mult mai accesibilă: piscinele și parcurile acvatice. În fiecare județ și în fiecare mare oraș sunt astfel de oaze de relaxare unde ai parte de bălăceală, plajă, dar și distracție pe tobogane.
În București și împrejurimi
La Therme, ca într-o vacanță exotică
Situat în zona de nord a Capitalei, la doar 10 minute de oraş, Therme este un concept de wellness atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Te aşteaptă 10 piscine, 6 saune uscate şi 4 saune umede, 16 tobogane, toate acestea într-o adevărată grădină botanică ce cuprinde peste 800.000 de plante, printre care 1.500 de palmieri. În zona destinată familiilor cu copii sunt tobogane pentru toate vârstele, piscină interioară cu valuri artificiale, o piscină exterioară cu pool bar, plajă cu nisip şi palmieri, precum şi zeci de şezlonguri și hamace în care cei mici pot să se mai odihnească după cursele pe tobogane.
„Toată distracția de la mare se mută mai aproape de casă. Te poți bucura de cea mai mare plajă urbană din Europa chiar lângă București”, anunță reprezentanții Therme. Prețurile pornesc de la 54 de lei pentru adulți și de la 37 de lei pentru copii. Tariful crește în weekend şi pentru mai multe ore petrecute.
Divertiland, tărâmul distracției
Divertiland Water Park este o altă locaţie de lângă Bucureşti, considerat cel mai mare parc acvatic de distracţii din România. Potrivit reprezentantului tehnic al acest loc, Alin Constantinescu, consultant în domeniul parcurilor de distracţie, aici te aşteaptă 22 de tobogane cu flux continuu de apă, piscină cu valuri, piscină de dimensiuni olimpice, două piscine pentru copii, Lazy River (n.r. râul leneş), plajă cu nisip, teren de volei şi zonă de joacă pentru copii.
Totul pe o suprafaţă totală de 100.000 mp. Copiii între 4 și 11 ani plătesc 40 de lei, adolescenții 50 de lei, iar adulții de peste 18 ani 65 de lei. Prețurile sunt cu 15-20 de lei mai mari în weekend.
Mai multă intimitate, la piscine
Piscina Grădina Floreasca este o mică oază de liniște în nebunia zilelor toride de vară. Cum numărul șezlongurilor este limitat, vi se recomandă să faceți în prealabil rezervare prin telefon. În timpul săptămânii copiii până în 12 ani plătesc 30 de lei, iar adulții 40, iar în weekend prețurile sunt de 50, respectiv 70 de lei.
Bălăceală la Daimon Pool. Lângă Parcul Tineretului din București este deschisă zilnic o zonă de bălăceală și de relaxare ideală pentru adolescenți și tineri. Apa din piscină este curată, muzica antrenantă și mâncarea bună. Poți petrece acolo o zi întreagă. De luni până vineri, prețurile sunt de 40 de lei pentru copii și de 60 de lei pentru adult, iar în weekend trebuie să mai scoateți încă 20 de lei din portofel.
Bazine cu apă termală, la Satu Mare
Parcul acvatic Aquastar se întinde pe 2,5 hectare și are o capacitate de 4.000 de persoane pe zi în sezonul estival. Este dotat cu 5 piscine exterioare, dintre care două cu apă termală și una semiolimpică, tobogane, 8 saune și zonă de balneo-fizio-kinetoterapie. Adulții plătesc 40 de lei pe zi, copii 20 de lei, iar șezlongul, împachetările cu nămol și răsfățul la spa se achită separat.
Paradisul Acvatic, atracţia braşovenilor
Dacă eşti la Braşov, poţi îmbina muntele cu marea mergând la Paradisul Acvatic, un aquaparc ce se întinde pe o suprafaţă de 12.000 mp acoperiţi ce dispune de 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurante şi terase. Din cauza pandemiei, numărul participanților e limitat la 800 în interior și 1.800 la exterior. Biletul pentru copii este de 25 de lei, iar pentru adulți pornește de la 35 de lei în timpul săptămânii și de la 55 de lei în weekend.
Nymphaea, cel mai mare parc acvatic din Transilvania
Aquapark-ul Nymphaea deţine supremaţia în Transilvania, mai spune Alin Constantinescu. Este situat în Oradea şi, pe o suprafaţă de 7 hectare, te aşteaptă 10 tobogane, 15 bazine de înot şi relaxare (8 interioare şi 7 exterioare), 6 saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport şi restaurante. Este o mică insulă tropicală unde te poţi simţi ca într-o vacanţă exotică, dar îţi poţi potoli şi setea de aventură. Prețul biletelor pornește de la 15 lei pentru copii și de la 30 de lei pentru adulți (3 ore).
Înot și distracție la Cluj
Dacă locuiești în zona Clujului, te poți bălăci la Aqua Parc Florești, unde găsești tobogane lungi de 115 metri, bazine pentru copii și pentru adulți, locuri de joacă și piscine cu vibromasaj.
Apa are 37 de grade Celsius, la Cozia
Cei care ajung în zona Călimănești-Căciulata, se pot relaxa la Cozia Aqua Park, care dispune de 11 bazine interioare și exterioare umplute cu apă termală la o temperatură de 370C, 8 tobogane exterioare și 2 interioare, 1.400 de sezlonguri. Prețurile pornesc de la 30 de lei de persoană.
Reguli pe care trebuie să le respectați
În contextul pandemiei de COVID-19, majoritatea piscinelor și parcurilor acvatice efectuează un triaj epidemiologic la intrare, unele solicită programare telefonică. În spațiile comune de la interior, precum vestiarele, se poartă mască. Afară, e necesară evitarea aglomerației de la tobogane sau din piscină.