Topul circuitelor estivale. Ce țări aleg românii să viziteze, cât costă și care sunt amatorii de astfel de vacanțe
Turiștii români sunt din nou interesați de circuitele turistice externe, pentru acest sezon estival fiind înregistrate deja foarte multe rezervări. Cele mai căutate sunt pentru Franța, Italia și Islanda. Click! își spune cât costă să vizitezi și care sunt amatorii de astfel de vacanțe.
Sunt români pentru vare vacanța perfectă nu o reprezintă statul la plajă cu un băutură rece, bălăceala în mare și piscină. Mulți, în special, cei trecuți de 45 de ani, vor să viziteze, astfel că aleg circuitele atât în Europa, cât și Africa sau America de Sud.
”Vara reprezintă, în mod tradițional, un anotimp al circuitelor. Ne bucură faptul că mulți turiști sunt din nou interesați de acest tip de produs turistic, ceea ce indică și o întoarcere la normalitate. Circuitele turistice au foarte multe avantaje. Itinerariul este foarte detaliat, pe toată perioada în care se desfășoară vacanța, există însoțitor de grup, vorbitor de limba română și nu în ultimul rând agenția de turism se ocupă de programarea intrărilor la obiectivele turistice: muzee, castele, fapt esențial în condițiile actuale post pandemice. De asemenea, vorbim de o economie de timp în comparație cu pregătirea pe cont propriu a unei vacanțe. Agențiile de turism negociază în mod specific cu furnizorii, astfel încât călătoria pe același traseu dar individual ar ajunge la costuri mult mai mari”, explică Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.
Există și un top al celor mai cerute circuite. Pe primele trei poziții se situeză Islanda, Italia și Franța urmate de Insulele Azore și Madeira, Albania, Turcia, Peru, Africa de Sud și Ecuador – Galapagos.
Atracțiile turistice vizitate în circuite
În Islanda sunt vizitate: Laguna Albastră, “cascada de aur” Gullfoss, Cascada Skogafoss, Cascada Seljalandsfoss, Laguna Glaciară Jokulsarlon, Parcul Naţional Thingvellir, Biserica Luterană Hallgrimskirkja, Cascada Godafoss, Lacul Myvatn, Craterul Kerid, Gheizerul Strokkur, Gheţarul Myrdalsjokull, Canionul Fjadrargljufur, Parcul Naţional Vatnajokull, Cascada Rjukandi, Caldera Krafla, câmpul de lavă Leirhnjukur, Tunelul Hvalfjordur, cascada de la Hraunfossar, sau “cascada de lavă”, Barnafoss sau “cascada copiilor”.
Urmează Franța cu Câmpurile de lavandă din Provence, Saint-Paul-de-Vence, Coasta de Azur: Saint-Tropez, Nisa, Antibes; Mont Saint-Michel în Normandia, Valea Loarei, satele de pescari, porturile istorice și plajele din Bretania, Regiunea Alsacia, Regiunea Burgundia, Lourdes, Cannes și Monaco, Riviera Franceză, Lyon.
Când vine vorba despre Italia, cea de-a treia favorită a turiștilor, în agenda ghidului se află: Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, Marile Lacuri: Lacul Iseo, Lacul Garda, Lacul Como, Lacul Maggiore, Lacul Orta, Toscana, Emilia Romagna, Lombardia, Insula Elba.
Cât dureză un circuit și cât costă
Durata medie a unui circuit în Islanda este de 9 zile iar tariful mediu se ridică la 1.780 de euro de persoană. Pentru Franța, durata variază în funcție de zonă, iar tarifele pornesc de la 840 euro și ajung până la 1380 euro (între 9 zile și 12 zile, depinde de circuit).
Pentru Italia, un turist va plăti între 745 și 890 de euro pentru 7-8 zile. Cei care doresc să călătorească cu mai mai puțini pasageri și să aibă parte de un program mai flexibil, pot alege Private Tour.
Este un produs nou lansat pe piață, după pandemie, de DAL Travel. Mai exact, transportul se face cu microbuze de opt pasageri, nu cu autocare.
Portretul turistului amator de circuite
Potrivit conrultanților din turism, există un portret al turistului amator de circuite:
- Femei și bărbați cu vârsta de peste 45 de ani, din mediul urban, majoritar din București;
- Pensionari sau în funcții de conducere care-și permit concedii în orice perioadă a anului și venituri peste medie;
- Apreciază în special recomandările venite de la specialiști în domeniu care au vizitat locurile pe care își doresc să le vadă, dar și recomandări venite de la prieteni apropiați;
- Pune preț pe relația directă cu agentul, pe disponibilitatea oferită;
- Pune preț pe calitatea serviciilor, pe transparența în comunicare, pe respectarea promisiunilor, pe atenția la detalii.
Citește și:
Și distracție, și siguranță! Iată cum ne primesc spaniolii în vacanță!