Tractoarele românești se întorc. Uite cum arată utilajele produse la Reghin

11 iunie 2020 21:10   Național
Ultima actualizare:

Vă mai aduceți aminte de tractoarele românești? Ei bine au reapărut și încă în trei modele. Sunt produse de o fabrică românească, IRUM Reghin.

IRUM Reghin a fost fondată în anul 1953 cu scopul de a produce, întreține și repara utilaje, mecanisme agricole și forestiere.

În 2018 a reușit să producă primul tractor românesc, Tagro, la 15 ani de la dispariția acestui tip de utilaj de pe piață. Acum, pe poarta fabricii au ieșit trei noi modele.

Utilajele sunt destinate fermelor mici și au 30 CP, 47 CP și 60 CP."Preţurile acestor modele vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro. Noile tractoare sunt echipate cu motoare stadiul V de poluare şi vor avea disponibilă opţiunea de echipare Power Shift, făcând astfel utilajul mult mai uşor de manevrat. Acestea vor fi destinate fermelor de familie şi pot fi echipate cu o gamă largă de accesorii alături de care fermierul să ajute la dezvoltarea agriculturii", a declarat, pentru Agerpres, Mircea Oltean. Potrivit directorului general al IRUM Reghin, aceste tractoare pot fi folosite în solarii, pomicultură, viticultură, dar şi în câmp, la cosit, greblat şi nu numai

Citiți și

Patricia Pop, prima femeie care traversează România la volanul unui tractor: «De sus, vezi cât de frumoasă e ţara!»

Dani Oțil, poză amuzantă din copilărie! Când era mic avea tractor, acum, motor

Mai multe