Tragedie în localitatea Toplița! Un copil de trei ani s-a înecat în râul Cerna

26 aprilie 2021 10:43   Național
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de trei ani a murit înecat, după ce a căzut în apele râului Cerna. Trupul său a fost găsit de scafandri după ore întregi de căutări.

Duminică seara, în jurul orei 20:30, părinţii unui copil de trei ani au alertat autorităţile după ce acesta s-a dezechilibrat, în timp ce se juca, și a căzut în râul Cerna, în zona localității Toplița. 

„În urma sesizării telefonice, la faţa locului s-a deplasat de urgenţă patrula de siguranţă publică aflată în serviciu pe zona rurală, precum şi o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara şi s-a solicitat în regim de urgenţă deplasarea la faţa locului a unui echipajul SMURD şi a reprezentanţilor I.S.U. Hunedoara, pentru efectuarea de căutări. Pompierii au desfăşurat un dispozitiv de căutare a minorului cu sprijinul poliţiştilor, jandarmilor şi sătenilor”, a informat Anemonda Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În jurul orei 00.00, potrivit autorităţilor, trupul micuţului a fost găsit în apa râului, la aproximativ doi kilometri de locul în care a dispărut. „După culegerea primelor informaţii, poliţiştii au stabilit că minorul era însoţit de tatăl său când s-au deplasat pe malul râului Cerna, unde copilul a început să se joace, aruncând pietre în apă. La un moment dat, minorul s-a dezechilibrat, a căzut în apă şi a fost luat de apă, tatăl neputând să îl mai salveze”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Mai multe