Tragica poveste a unui român de 34 de ani, ucis de coronavirus. Avea 8 copii și lucra în Anglia

16 aprilie 2020 12:06   Național
Ultima actualizare:

Virusul ucigaș distruge tot mai multe familii. Zilnic, în toată lumea, crește bilanțul victimelor pandemiei de Covid-19, iar printre ei sunt și oameni tineri.

Un român în vârstă de 34 de ani, muncitor în construcţii, a murit într-un spital din Londra răpus de coronavirus după ce doctorii săi au crezut că a câştigat lupta cu boala şi erau gata să-l externeze. Nicu Urzică, din Dumbrăveni, Suceava, tată a opt copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 12 ani, a murit pe 11 aprilie, în urma unui infarct, după ce fusese transferat de la terapie intensivă, unde a stat o săptămână, părând că a ieşit câştigător din lupta cu boala, scrie adevarul.ro, citând dailymail.Bărbatul a ajuns la spital după mai multe zile în care a dus boala pe picioare acasă, mergând chiar şi la muncă când a simţit că se simte mai bine. El şi-a luat liber de la munca pe un şantier de construcţii timp de o săptămână fiind convins că este doar răcit. A mers două zile la muncă, dar starea i s-a deteriorat tot mai mult, relatează Daily Mail.

Fratele său Ianis a povestit pentru pentru Obiectiv de Suceava că bărbatul a ajuns la spital după ce s-a simţit tot mai rău: „Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că îşi revine şi a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine şi se poate duce. A muncit două zile şi i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic şi a anunţat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat aşa încă vreo două zile, când a simţit că nu mai poate să respire. A venit ambulanţa după vreo trei ore. I-au pus oxigen şi şi-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit. A fost mutat în salon şi se discuta chiar de externare, când brusc, situaţia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut nişte cheaguri de sânge care i-au blocat tot”.Nicu Urzica făcea parte dintr-o comunitate de credincioşi din Edgware, nord-vestul Londrei şi cânta în corul bisericii penticostale Emanuel. Comunitatea din Londra a strâns mai multe zeci de mii de dolari printr-un apel de ajutor pe pagina GoFundMe pentru repatrierea corpului. Era singurul sprijin al familiei sale, muncind pentru a-şi întreţine soţia şi pe cei opt copii.

Citește și:

Slujbele de Paște au loc fără credincioși

Șefa ATI de la Gerota, vindecată de coronavirus

Mai multe