Tranzacție record pe piața imobiliară din București. Sediul BCR de pe Calea Victoriei vândut cu 36 de milioane de euro

23 martie 2021 18:22   Național
Ultima actualizare:

Tranzacțiile imobiliare nu se opresc nici în pandemie. Banca Comercială Română şi-a vândut clădirea de pe Calea Victoriei nr 15 către Immofinanz pentru aproximativ 36 de milioane de euro.

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat marţi potrivit news.ro, că a finalizat vânzarea clădirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al băncii din Calea Victoriei, către Immofinanz, pentru aproximativ 36 de milioane de euro.

Informații despre fostul sediu BCR

Clădirea Bucharest Financial Plaza este amplasată lângă Centrul Vechi şi se întinde pe o suprafaţă de 26.300 mp. Proprietatea a fost finalizată în 1998 şi a fost modernizată în 2012. Construcţia poate fi uşor împărţită între cele două secţiuni, Tower (17 etaje) şi Podium (6 etaje) şi beneficiază de cel mai mare atrium iluminat natural din oraş. Complexul are trei subsoluri, utilizate ca parcare cu o capacitate de 160 de mașini. Noii proprietari vor păstra statutul de clădire de birouri iar la ultimele etaje vor amenaja spații comerciale și restaurante.

BCR a eliberat clădirea în 2020 iar birourile le-a mutat într-un spaţiu cu o suprafaţa de 14.400 mp, localizat în Business Garden Bucharest din Splaiul Unirii nr 165.

Citiți și

FOTO Poftiţi în cea mai înaltă clădire din lume!

Magazinul Victoria, urmașul luxosului „Galeriile Lafayette” interbelic

Mai multe