Trei ani de închisoare pentru că a jefuit o femeie lovită de maşină

3 iulie 2012 15:21   Național
Ultima actualizare:

A văzut cum o femeie este spulberată de maşină, pe şosea. În loc să ajute victima, un ţigan a profitat de starea acesteia de inconştienţă şi de neatenţia celorlalţi martori şi i-a scotocit femeii prin geantă.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două luni, în Craiova, când Luminiţa Cojocaru a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni. Imediat, la faţa locului s-au strâns mai mulţi trecători.

Profitând de haosul creat, Isam Mihalache (19 ani) a luat geanta şi plasele femii deoparte şi a scotocit liniştit. După ce i-a furat portofelul, i l-a dat complicei lui, Elena Iamandiţa (34 de ani).

 20 aprilie 2012  - Ţiganii îi fură lucrurile victimei accidentată pe trecerea de pietoni

Apoi, s-a făcut că se interesează de starea femeii şi a dispărut. Toată scena a fost filmată cu telefonul mobil de un martor care a postat imaginile pe Internet. Filmuleţul a şocat o ţară întreagă.

În câteva zile, poliţiştii au reuşit să îi identifice şi să îi reţină pe cei doi, acuzaţi de furt calificat. Isam Mihalache şi-a primit pedeapsa în urmă cu două zile: trei ani de închisoare cu executare. Elena Iamandiţa este cercetată în stare de libertate. Aceasta a prezentat documente prin care atestă că are probleme psihice.

Mai multe