Trenul Regal pornește din nou la drum. Ce orașe va vizita Principesa Margareta

9 mai 2022 17:49   Național

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu şi principesa Sofia vor sărbători pe 10 mai Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale, alături de locuitorii din Ploieşti, Buzău, Brăila şi Galaţi. Călătoria de gală va fi făcută cu Trenul Regal.

Itinerar de sărbătoare! Margareta a României (primul copil al Regelui Mihai), principele Radu şi principesa Sofia (a patra fiică a fostului suveran) vor urca în trenul regal, pentru o călătorie pe traseul Bucureşti - Ploieşti - Buzău - Brăila - Galaţi. 

Trenul Regal va pleca din Gara Băneasa la ora 11.00. Înainte va avea loc un ceremonial pe peronul gării, la care îşi vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul. 

În Ploieşti, trenul regal va opri în Gara de Sud la ora 12.10. Pe parcursul călătoriei, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoane vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa. 

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, la ora 13.31. 

Cea de-a treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Brăila, la ora 15.24. 

Ultima oprire a Trenului Regal va fi în Gara Galaţi, la ora 16.14. 

Accesul publicului este liber la toate aceste evenimente. La Galaţi, Trenul Regal va putea fi vizitat de public timp de două ore. Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în Galaţi sediul Crucii Roşii Române, de la ora 11.00, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon, la ora 12.00, şi Combinatul siderurgic Liberty la ora 13.00, mai informează Casa Regală.

Gara Regală din Curtea de Argeş va intra în şantier

Reabilitarea Gării Regale din Curtea de Argeş, una dintre cele mai frumoase din România, lăsată în paragină peste trei decenii, ar putea începe la toamnă. Ridicată la solicitarea Regelui Carol I, atras de farmecul oraşului, Gara Regală a fost lăsată în paragină după Revoluţie.

În prezent, arată jalnic, tencuiala fiind desprinsă şi lăsând să se vadă bucăţi din cărămizile puse acum mai bine de 120 de ani. Conform graficului, reabilitarea gării ar trebui să fe terminată cel târziu în toamna anului 2024. Valoarea investiţiei se ridică la 15,3 milioane lei cu TVA. 

Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898. Planurile gării au fost realizate de arhitectul francez André Lecomte du Noüy. Costurile de construcţie s-au ridicat 7,8 milioane lei aur.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe