Trenuri oprite la Ploiești. S-a prăbușit un pod

22 februarie 2019 11:49   Național
Ultima actualizare:

Trafic feroviar este oprit temporar pe relaţia Ploieşti Sud-Ploieşti Est-Valea Călugărească, în județul Prahova. Și asta după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe calea ferată și a rupt firele de contact.

UPADTE, ora 16.00

CFR Infrastructură a anunțat că circulația s-a redeschis și pe firul I.

UPDATE, ora12.28

A fost redeschis segmentul de cale ferată Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugărească, iar trenurile şi-au reluat circulaţia pe firul II, în condiţii normale de trafic.

Infrastructura șubredă pune în pericol vieți omenești. Balustrada unui pod rutier a căzut în această dimineață pe linia de cale ferată la ieşire din staţia Ploieşti Est. Norocul a făcut ca în zonă să nu se afle nimeni și să nu treacă nici un tren în acel moment.

Bucata de beton a căzut peste firele de contact și s-a întrerupt şi alimentarea cu energie electrică. Astfel că circulația feroviară este întereuptă pe ruta Ploieşti- Buzău, începând cu ora 9.00.

Potrivit reprezentanților CFR Infrastructură, în acest moment patru trenuri de călători au fost oprite în gările de pe traseu, după cum urmează:

  • IR 1570 (Galaţi - Bucureşti Nord) - staţionează în Valea Călugărească;
  • IR 1573 (Bucureşti Nord - Galaţi) - staţionează în Ploieşti Sud;
  • R 5054 (Adjud - Ploieşti Sud) - staţionează în Valea Călugărească;
  • IR 1732 (Galaţi - Braşov)- staţionează în Mizil.

Anul trecut o pasarelă a căzut la Ploiești, pe calea ferată

”Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti s-a deplasat deja la faţa locului, fiind de asemenea îndrumată pentru întervenţie şi o drezină pantograf pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact şi remedierea deranjamentelor”, anunță autoritățile.

Pompierii militari acţionează cu un echipaj pentru asigurarea zonei ca urmare a căderii balustradei de 15 metri pe reţeaua de înaltă tensiune CF, între localităţile Moara Noua şi Bărcăneşti.

Anul trecut, pe 21 februarie, o pasarelă metalică s-a prăbuşit peste calea ferată, în stația Ploiești Sud.

Structura metalică susţinea una dintre conductele de termoficare ale oraşului, care s-a fisurat. Nici atunci nu au existat victime.

Mai multe