Trucuri practice să reduci facturile lunare
Chibzuieşte energia electrică
Preţurile la lumină cresc în mod constant şi-ţi reduc simţitor bugetul – iată câteva reguli de bază care te ajută să faci economii:
Conform specialiştilor, un sfert din consumul de curent din gospodării este dat de funcţionarea frigiderului/congelatorului. Prin urmare, investeşte într-un „răcitor“ cu clasă energetică A++ sau A+++, ale cărui costuri iniţial mai ridicate vor fi amortizate prin faptul că aparatul consumă mai puţin şi are performanţe mai ridicate.
Nu ai bani de un frigider nou? Foloseşte-l atunci pe cel vechi în mod corect. Amplasează-l departe de orice sursă de încălzire – aragaz, fereastră –, şi lasă în spatele aparatului un spaţiu de cel puţin 10 cm pentru a asigura fluxul de aer ce previne supraîncălzirea. Schimbătorul de căldură din spate trebuie să fie mereu curat – unul murdar putând pierde până la o treime din energia electrică consumată. Înlocuieşte garnitura de etanşare a uşii, atunci când începe să se uzeze, şi ţine aparatul plin. Când n-ai multă mâncare înăuntru, completează cu recipiente în care ai pus apă. Setează termostatul la o temperatură de 5-7 0C în frigider şi la minus 18 0C pentru congelator.
Ponderea maşinii de spălat în totalul energiei consumate este de 10%. O cifră serioasă, nu? Prin urmare, alege, ca şi la frigider, una cu clasă energetică A++. Optează pentru programe cu apă cât mai rece, foloseşte la nivel optim capacitatea de încărcare a cuvei şi nu supraîncărca uscătorul.
Mai multe soluții salvatoare găsești pe clickpentrufemei.ro.