Tudorel Toader cere revocarea Codruței Kovesi din fruntea DNA

22 februarie 2018 17:26   Național
Ultima actualizare:

După o comunicare ce a durat 80 de minute și în timpul căreia Tudorel Toader nu a acceptat întrebări din partea jurnalliștilor, ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, procurosul-șef al DNA.

Criticile asupra Direcției Naționale Anticorupție au curs de-a lungul discursului susținut în fața jurnaliștilor care, însă, nu au primit răspunsurile așteptate la întrebările pe care le aveau pregătite. Minsitrul Justiției a prezentat un "Raport privind activitatea managerială la DNA", despre care a spus că are 36 de pagini și că va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Justiției. La ora redactării acestei știri, site-ul  www.just.ro nu funcționează.

Toader a declarat că DNA trebuie să continue să funcționeze în conformitate cu statul de drept și a decis să-i ceară lui Klaus Iohannis declanșarea procedurii de revocare a șefului DNA. De asmenea a afirmat că "trebuie să eliminăm ce este rău" și că „Raportul de sinteză privind activitatea Ministerului Public, a DIICOT şi DNA va fi prezentat Parlamentului. Până la sfârşitul lunii februarie trebuie să primesc rapoartele respective de la DNA, DIICOT, Ministerul Public şi să realizez o sinteză a acestora pe care să o prezint în Parlament”.

Propunerea ministrului Justiției este urmată de un aviz al CSM, unul de natură consultativă, iar apoi de decizia președintelui Iohannis.

Mai multe