Tun imobiliar dat de Oprea cu acordul lui Pandele

3 iunie 2016 13:43   Național
Ultima actualizare:

Gabriel Oprea vroia să se facă proprietar de cartier rezidențial. A pus mâna pe zeci de hectare de teren în Pipera și a îngropat albia unui râu pentru a face loc unui cartier de vile. Vorbim despre o tranzacție imobiliară a generalului izmenar de 2,5 milioane de euro.

RISE Project și Centrul de Investigații Media face dezvăluiri incendiare despre cum a pus mâna Gabriel Oprea pe zeci hectare de pâmânt în Voluntari.

Totul  început în 2008 când un samsar de terenuri, George Gaiță, implicat în mai multe scandaluri cu pâmânt în Ilfov, a fost împroprietărit de Primăria Voluntari cu 20 de hectare de pământ în Pipera.

Primăria era condusă de Florentin Pandele, la acea vreme subordonat pe linie de partid lui Gabriel Oprea, care era președinte al PSD Ilfov.

Un hectar a fost vândut imediat nepoatei lui Oprea, Loredana Radu care i-a vândut apoi o parte unchiului ei, iar cealaltă jumătate omului de afaceri Dumitru Bucșaru.

Pământul era lipit de o altă proprietate care-i aparținea lui Gabriel Oprea.

Aici a început în 2005 contrucția unui cartier rezidențial cu 19 vile de lux. Dar nu îaninte de a seca o porțiune din râul Valea Roșie, care despărțea vechile proprietăți ale celor doi de proaspăt-cumpăratul teren.

Cursul de apă se afla în administrarea Consiliului Local Voluntari, însă autoritățile nu s-au opus, deși dezvoltatorii nu aveau autorizație ca să facă așa ceva.

După finalizarea construcției, zece din cele 19 vile i-au revenit fostului vicepremier Oprea, care le-a vândut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro în iulie 2007.

Aici puteți citi pe larg ancheta incendiară.

Mai multe