Tunde o oaie în 6 minute!

25 septembrie 2011 15:33   Național
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare în comuna Corbeni, judeţul Argeş. Localnicii s-au adunat în poiana de pe malul râului Argeş pentru a-i încuraja pe cei patru baci care s-au înscris la concursul de tuns oi.

Cursă contra cronometru, sâmbătă, pentru titlul de cel mai rapid şi îndemânatic cioban din comună.

Coada a fost cea care le-a pus cele mai mari probleme bacilor frizeri care au trebuit să fie atenţi să nu rănească oile, mai ales că acestea erau la prima tunsoare.

Câştigător a fost Alexandru Neagoe, de 24 de ani. Acesta a reuşit să tundă o oaie, în doar 6 minute şi 4 secunde. Ciobanul spune că, în mod normal, taie blana unei oi în doar 3 minute!

"Depinde de mână şi să ai foarfeca bună, să taie bine. O oaie de primăvară o tund în 3 minute. Tund 70 de oi într-o zi şi cam 300 pe an. De la 12 ani fac asta", a spus câştigătorul. Alexandru Neagoe a câştigat un bax de bere pe care l-a băut cu ceilalţi baci concurenţi.

Cea mai rapidă mâncătoare de bulz

Doiniţa Şerbănoiu, din comuna Corbeni, judeţul Argeş, a reuşit să înfulece un bulz întreg în doar trei minute.

"Nu mi s-a părut greu. Deja nu mai puteam să mănânc, beam şi apă ca să înghit mai repede. Chiar am mâncat înainte de concurs şi m-am înscris la plesneală. E primul concurs la care particip, am fost încântată, mai ales că toată lumea îmi ţinea galerie. Trei zile nu mai mănânc, am burta plină!", a spus femeia care a câştigat condimente pentru mâncăruri.

Mai multe