Turla Bisericii Sf. Pantelimon s-a năruit în doar două ore

10 ianuarie 2012 19:45   Național
Ultima actualizare:

Panică ieri seară, în zona Foişorul de Foc. Biserica Sf. Pantelimon, de pe str. Iancu Căpitanul nr. 24, a luat foc, timp de peste trei ore acoperişul arzând ca o torţă.

Apelul a fost înregistrat la Serviciul 112 la ora 20.14, incendiul a pornit de la turlă şi a fost localizat sub acoperişul de tablă al acesteia.

Pompierii au acţionat cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, două dintre ele cu scară, dar pentru că locul era foarte strâmt, a fost nevoie întâi să decoperteze turla, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Ovidiu Pană.

Turla a picat în jurul orei 22.00, nu s-au înregistrat victime, dar biserica a ars în proporţie de 90%.

"Este foarte ciudat, pentru că flăcările au apărut la turla bisericii, unde nu avem instalaţie electrică", a declarat unul dintre preoţii aşezământului, Bogdan Teleanu, vizibil afectat de nenorocire.

„Dumnezeu ne pedepseşte pentru cât de răi suntem", ne-a spus acesta. Preoţii au reuşit să scoată icoanele din locaşul de cult înainte de a fi mistuite de flăcări. La închiderea ediţiei, incendiul nu fusese încă stins.

Adăpostea moaștele Sf. Mare Mucenic Pantelimon

Biserica Sf. Pantelimon e una dintre bisericile vechi din Bucureşti, fiind ridicată în secolul al XVIII-lea. Are ca hramuri Sf. Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon şi Sf. Cuvioasă Parascheva.

În anul 2008, cu ajutorul credincioşilor, biserica a fost împodobită cu diverse obiecte de cult, candele, iconostase, strane. Din anul 2008, Biserica adăposteşte moaştele Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Mai multe