Turn de 70 m în locul cinematografului «Feroviar»
O grămadă de bolovani nu poate să aducă bani. O clădire din sticlă, de 14 etaje, da. Aceasta a fost logica demolării, cu scandal, a rămăşiţelor fostului cinematograf „Feroviar", de pe Calea Griviţei. În locul lui, turnul de 70 de metri înălţime care se va ridica în doi ani, va spori bugetul Municipalităţii cu aproape 95.000 de euro pe an.
Reprezentanţii Primăriei Capitalei au intuit bine valoarea pe care o vor căpăta terenurile în zona viitorului bulevard Uranus, aflat în construcţie. Ruinele cinematografului „Feroviar", hotelul Marna şi alte câteva zeci de proprietăţi care încurcau planurile edililor au fost demolate pentru crearea acestei noi artere de circulaţie.
2010- La sfârşitul anului 2010, cinematograful „Feroviar” a fost scos de pe lista monumentelor istorice. Ruinele au fost îndepărtate de pe domeniul public
Pe viitorul bulevard, va răsări, însă, un turn de birouri, care va găzdui un centru de afaceri, instituţii bancare şi restaurante, dar şi o clădire de şase etaje, unde va funcţiona un cinematograf modern.
Pe lângă cele două corpuri de clădire, care se vor construi la intersecţia Căii Griviţei cu strada Buzeşti, aici va apărea şi o piaţetă, gândită ca un spaţiu verde de relaxare.
2012- Ieri, locul în care se va construi imobilul de birouri era pustiu. Edilii spun că faţada fostului cinema va fi reconstruită în spatele turnului de sticlă
Beneficiarii acestei clădiri sunt reprezentanţii fondului austriac de investiţii S IMMO AG, care vor investi 66 de milioane de euro în clădire. Existenţa ei va spori şi bugetul Primăriei Capitalei, care a concesionat terenul (1.500 mp) în schimbul unei redevenţe anuale de 94.454 de euro.