Ucigaşul de la Siret, condamnat pe viaţă

19 martie 2012 18:45   Național
Ultima actualizare:

Procesul lui Leonid Zaporojeţ, individul care le-a omorât, în urmă cu doi ani, cu sânge rece pe Carmen şi Raluca Hriţcu, mamă şi fiică, într-un apartament din oraşul sucevean Siret, a fost condamnat ieri.

Judecătoria Raionului Şevcenco din Cernăuţi l-a găsit vinovat pe Zaporojeţ şi a decis că acesta trebuie să stea închis pentru tot restul vieţii, fără posibilitate de eliberare.

Vasile Hriţcu, cel care şi-a pierdut soţia şi fiica în urma măcelului, are o mică mulţumire sufletească.

„Vreau să le mulţumesc în primul rând pentru că m-au ajutat cu martorii din acest proces, pentru că i-au convins să meargă la proces şi să depună mărturie", a spus Vasile Hriţcu, pentru monitorulsv.ro.

În timp ce judecătorul citea sentinţa, criminalului nu i s-a clintit nici un muşchi pe faţă şi a privit pe geam impasibil. La pronunţarea care s-a dat ieri au asistat şi Vasile Hriţcu, fiul acestuia, Cristi, precum şi mama şi bunica femeilor împuşcate de ucrainean în februarie 2010, care s-au deplasat din Siret la Cernăuţi la fiecare termen al procesului. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Cernăuţi.

Mai multe