Ucis, tranşat cu toporul şi ascuns în frigider

19 februarie 2015 21:36   Național
Ultima actualizare:

Localnicii din Oraviţa, Caraş-Severin, sunt în stare de şoc. Patronul sârb al unui magazin de mobilă şi electrocasnice, pe care oamenii îl frecventau des, a fost ucis cu sălbăticie de un prieten. Crima s-a petrecut în localitatea Biserica Albă din Serbia, nu departe de graniţa cu România.

Lovit mortal în cap, tranşat, ambalat în saci şi îndesat în frigider. Aşa a sfârşit Pavel Anka, de 75 de ani, un cetăţean sârb care avea afaceri şi în România.

Omul fusese dat dispărut în 9 februarie, când plecase la medic, în localitatea Biserica Albă, şi nu s-a mai întors. După 9 zile, poliţiştii sârbi au primit informaţii că, în ziua dispariţiei, ar fi fost văzut în locuinţa bunului său prieten Pavel Grujicic (39 de ani).

Criminalul spune că îi pare rău

Când au descins la casa acestuia, miercuri, anchetatorii au rămas înmărmuriţi.

În frigiderul suspectului erau îndesaţi şase saci cu bucăţi din trupul tranşat al lui Pavel Anka. Mai mult, alte rămăşiţe ale bărbatului erau împrăştiate prin curte. Luat la întrebări, Grujicic le-a spus poliţiştilor că l-a ucis pe bătrân cu o lovitură în cap, apoi l-a ciopârţit cu toporul.

Totul, pentru că s-a înfuriat când Pavel Anka i-ar fi cerut înapoi suma de bani împrumutată în urmă cu câteva luni. În momentul arestării, criminalul a spus că îi pare rău pentru ce a făcut, scrie resita.ro.

Locuitorii din Oraviţa îl ştiau pe Pavel Anka şi spun că de câte ori aveau nevoie de mobilă sau produse electrocasnice mergeau să cumpere marfă second-hand de la prăvălia lui.

Mai multe