Udrea, prima femeie la şefia unui partid?
Surpriză! Pentru prima dată în istoria României, o femeie vrea să fie şef de partid. Deputatul Elena Udrea a anunţat, ieri, că va candida împotriva actualului lider Vasile Blaga la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie. „Poate e momentul ca într-o competiţie reală în România să intre o femeie şi să câştige”, a afirmat Elena Udrea.
Elena Udrea ştie ce vrea. A plecat dintr-un sătuc de lângă Buzău, dintr-o familie de oameni simpli, dar gospodari. La numai 31 de ani ajunge consilier general la Primăria Capitalei, la 32 de ani devine şefa Cancelariei preşedintelui Băsescu, la 35 de ani e ministru, iar la 39 de ani, deputat. Acum vrea mai mult: şefia unui partid! Ieri, Elena Udrea a anunţat oficial că se înscrie în lupta pentru conducerea Partidul Democrat Liberal.
Până la anunţul Elenei Udrea, singurul care îşi oficializase intenţia de a candida pentru postul de preşedinte era actualul lider al partidului, Vasile Blaga. Dacă Blaga e supranumit "Buldogul", blonda Elena ar putea fi numită "Evita Perón a României".
Întrebată dacă este pregătită societatea românească pentru ideea ca o femeie să conducă un partid politic, Elena Udrea a exemplificat cu cazul lui Victor Ponta: "Am văzut că PSD a fost pregătit să aducă în fruntea lui un tânăr, pe dl Victor Ponta, o opţiune fără multe şanse pentru analişti, dar care s-a dovedit de succes".
Imediat după anunţul Elenei Udrea, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a afirmat: "Elena Udrea arată încă o dată că este o femeie curajoasă şi un politician ambiţios. Nu ştiu dacă PDL este pregătit pentru o femeie preşedinte, dar campania electorală internă şi Congresul vor răspunde la această întrebare".
Vasile Blaga, 57 de ani, e preşedinte al PDL din iunie 2012. A fost ministru de interne în mai multe guverne (2004-2007 şi 2009-2010) şi ministrul dezvoltării regionale (2008-2009). În prezent e senator.
Eva Duarte s-a născut într-o familie săracă din Argentina. La 15 ani a plecat de acasă şi a devenit cântăreaţă de cabaret. Viaţa ei s-a schimbat când l-a cunoscut pe Juan Perón. Acesta lupta ca să îmbunătăţească soarta ţăranilor şi a muncitorilor. Elita aflată la putere a încercat să împiedice acest lucru, iar în anul 1945 Juan Perón a fost arestat.
Atunci, Eva Duarte a mobilizat grupurile de muncitori şi de soldaţi loiali lui Perón, acesta fiind eliberat. În 1946, a câştigat alegerile pezidenţiale şi s-a căsătorit cu Eva Duarte, numită Evita, în aplauzele mulţimii. În anii care au urmat, Evita a fost foarte activă politic: în sala sa de audienţe primea cetăţenii şi se ocupa de problemele lor. La 32 de ani Evita Perón a făcut cancer uterin. A murit un an mai târziu, la 26 iulie 1952.
2006: A pozat într-o ţinută total nepotrivită pentru un politician
În 7 ani de politică şi-a păstrat silueta de invidiat şi culoarea părului, rămânând în mintea multora drept „blonda de la Turism", însă, şi-a schimbat complet garderoba. În 2006, când a început să iasă în prim-planul vieţii politice, fustele scurte, rochiţele cu spatele gol, bluzele mulate şi decoltate, cizmele cu tocuri cui şi înalte până deasupra genunchilor au stârnit nenumărate critici.
2009: O ţinută albă, potrivită pentru o vizită pe litoral
2012: Poartă o ţinută sobră la lansarea candidaturii pentru Parlament
În ultimii ani însă, a dat ţinutele sexi pe taioare şi rochii elegante. Din 2009, lucrurile se schimbă, iar designer-ul Maria Simion a remarcat pentru Click! schimbarea potrivită: "Doamna Udrea trece la fuste cu o lungime perfectă, costume office bine alese, croială decentă a rochiilor".