Uite cum au crescut pensiile de rând și cele speciale, în luna septembrie!

27 septembrie 2019 16:12   Național
Ultima actualizare:

Pentru prima dată de când s-au instituit pensiile speciale, pensiile de rând au crescut mai mult decât pensiile încasate de foştii magistraţi. Motivul este majorarea punctului de pensie de la data de 1 septembrie.

Contrar obiceiului, Casa Naţională de Pensii Publice a publicat cu circa 20 de zile în avans statisticile privind nivelul pensiilor de stat, majorate ca urmare a creşterii punctului de pensie, dar şi nivelul pensiilor speciale, scrie adevarul.ro.

Casa Naţională de Pensii Publice a publicat cu circa 20 de zile în avans statisticile privind nivelul pensiilor de stat, majorate ca urmare a creşterii punctului de pensie.

  • Astfel, pensiile magistraţilor au crescut în septembrie cu 137 de lei (de la 18.430 lei în august, la 18.567 lei în septembrie).
  • Pensiile de rând au înreguistrat o creştere de 178 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie de la  1.100 lei la 1.265 de lei, respectiv 15%.
  • Potrivit datelor CNPP, numărul pensionarilor foşti magistraţi a crescut în luna septembrie cu 11 persoane faţă de luna august, pensia bazată pe contribuţie fiind şi ea mai mare – 3.173 lei -, faţă de 2.760 lei în luna august.
  • Pe de altă parte, suplimentul plătit de stat, adică din taxele şi contribuţiile plătite de toţi românii, a scăzut cu 15 lei, nivelul cotei suportate din bugetul de stat fiind de 17.250 lei în septembrie, faţă de 17.265 lei în august.

Citește și:

Ce pensii ridicole au artiștii noștri! Maria Dragomiroiu: «Cum să trăiesc cu banii ăștia»?

Cât înseamnă de fapt majorarea de pensie: 178 de lei în plus

Mai multe