Uite cum se întreţin vasele de bucătărie!

10 august 2012 15:05   Național
Ultima actualizare:

Atenţie mare cum păstrezi vesela şi ustensilele de bucătărie! Click! îţi dă cele mai bune sfaturi ca să nu ai probleme.

Vase de oţel inoxidabil

- trebuie să fie perfect degresate şi clătite cu apă în care s-a pus puţin oţet;- exteriorul trebuie să fie lustruit cu o cârpă moale, îmbibată în alcool.

Vase emailate

- se curăţă cu tix;- nu se freacă cu bureţi metalici.

Vase termorezistente din sticlă

- trebuie să fie fierte din când în când în apă cu detergent;- nu trebuie să fie frecate cu burete metalic;- nu se pun direct pe flacără.

Vase din aluminiu

- se spală cu o cârpă moale îmbibată în săpun;- mâncarea prinsă pe fund se scoate cu apă caldă şi o perie moale;- pentru a dispărea urmele de negreală, se pun la fiert în apă cu oţet sau zeamă de lămâie.

Vase de aramă

- se spală cu apă fierbinte şi săpun;- se freacă cu un amestec de sare umedă şi oţet;- se freacă cu o bucată de lămâie înmuiată în sare.

Mai multe