Uite de ce îţi dispar bani din cont!
Aţi fost curioşi să vedeţi câţi bani reţin băncile din conturile dumneavoastră? Veţi rămâne uimiţi să constataţi că într-un an vă dipar sume destul de mari. Unele bănci cer 2,2 lei ca să vă spună câţi bani aveţi în cont.
Iată ce comisioane percep băncile, potrivit unei analize a economica.net.
UniCredit Ţiriac Bank, BCR, BRD şi Millennium Bank au cele mai mari comisioane pentru produsele de debit standard.
La o retragere lunară de 1.500 de lei, costurile anuale cu administrarea şi comisionul de retragere ajung până la 220 de lei pe an, în cazul UniCredit, şi la aproximativ 100 de lei pe an în cazul celorlalte bănci menţionate.
BCR şi Bancpost practică cel mai mare comision pentru retragerile de la bancomatele proprii, de 0,25% din suma retrasă, dar nu mai puţin de 0,5 lei, respectiv 0,25 lei. Asta înseamnă 5 lei la fiecare 2.000 de lei retraşi.
Banca Românească are cea mai mare sumă minimă pentru retragerile din bancomatele sale: 2 lei. Asta înseamnă că orice retragere mai mică de 1.000 de lei îl costă pe client mai mult decât comisionul de 0,2% aplicabil.ING Bank, Banca Transilvania, Volksbank şi Intersa SanPaolo sunt singurele bănci care nu cer comision pentru retragerile de la bancomatele proprii, scrie economica.net.