Un avocat din Cluj a ajuns sub gheaţă după ce şi-a salvat fiul de la înec

23 februarie 2021 19:19   Național
Ultima actualizare:

Episod cumplit în weekend! Mihai, un puşti de 15 ani, a ajuns în apa rece ca gheaţa a unui pârâu de munte din zona lacului Colibiţa (Bistriţa-Năsăud). Tatăl lui, Ciprian Păun, un cunoscut avocat, l-a scos la mal, dar apoi a fost prins sub un pod de gheaţă şi a leşinat.

Avocatul de 41 de ani povesteşte pentru adevarul.ro secvenţele dramatice prin care a trecut familia sa. Mihai se plimba cu părinţii săi pe lângă un pârâu. „I-a căzut o hârtie din buzunar şi s-a aplecat. Pe albia pârâului se formase un strat subţire de gheaţă”, îşi aminteşte Păun. Gheaţa s-a rupt şi băiatul a ajuns în pârâu. Apa nu era adâncă, până la nivelul genunchilor, dar pârâul avea un debit mare. „A fost dus de curent până la o cascadă şi a rămas lipit de un pod de gheaţă”, explică tatăl. Atât el, cât şi soţia lui au sărit să-şi salveze fiul. Distanţa până la mal nu era mare, doi metri, dar curentul de apă era foarte puternic. „M-am lăsat pe spate şi l-am împins cu picioarele, iar prietenii mei au reuşit să-l prindă şi să-l scoată”, arată clujeanul. Câteva clipe mai târziu, avocatul a fost aruncat sub podul de gheaţă: „Eram ca un dop. Picioarele îmi erau în afară, capul înăuntru. Apa ieşea pe o spărtură în gheaţă de circa 20 de centimetri. Mi-am pierdut cunoştinţa”.

Însoţitorii săi au încercat să spargă podul de gheaţă. „Un prieten a găsit un târnăcop, pus parcă de Dumnezeu acolo, la pensiune, a spart gheaţa şi am fost scos”. Printre cei prezenţi s-a aflat un medic, Adrian Bartoş, care a început resuscitarea. „Eram vânăt şi aveam puls zero. Am fost lipsit de conştienţă timp de opt minute”, povesteşte avocatul. Când a ajuns echipajul SMURD, pacientul era stabilizat, iar acum e ţinut sub observaţie la Institutul Inimii. „Sunt bine. Am doar sternul fracturat”, încheie Ciprian Păun.

Mai multe