Un băiat de 11 ani trăieşte singur într-o pădure din Argeş

24 iulie 2014 9:22   Național
Ultima actualizare:

Andrei este un băieţel de numai 11 ani, care locuieşte în inima pădurii, aflată lângă un oraş din Argeş, într-o casă din chirpici şi rumeguş. În urma sesizărilor primite, reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului au demarat o anchetă şi vor analiza atent cazul lui Andrei.

Caz cutremurător în judeţul Argeş: un băieţel de 11 ani trăieşte în mijlocul pădurii, într-o căsuţă din chirpici şi rumeguş. Mama l-a părăsit în urmă cu doi ani, cele două surori au ajuns în grija statului, iar tatăl munceşte în construcţii, prin ţară. Copilul trăieşte o dramă fără margini, de care asistenţii sociali nu au ştiut nimic, potrivit România TV.

Acum îşi doreşte să ajungă la orfelinat pentru că, spune el, şi acolo e mai bine decât acasă. În ochii lui Andrei se poate citi numai tristeţe. Vrea să ajungă într-un centru de plasament, pentru că i-a ajuns singurătatea şi foametea. Trăieşte din mila cunoscuţilor, în mijlocul pădurii, la un kilometru de satul Enculeşti din Argeş. Cât e ziua de lungă se plimbă dintr-o curte în alta şi aşteaptă să primească ceva de mâncare. Tatăl său lucrează pe unde poate prin ţară şi vine acasă doar la sfârşit de săptămână.

"Tata a zis demult ca mă dă (la orfelinat) şi nu m-a dat. Am condiţii, acolo învăţ, aici nu fac nimic şi vreau să stau şi cu surorile mele", a povestit băiatul.

Andrei nu are apă curentă, nu are electricitate, iar de jucării nici nu se pune problema. Copilul trăieşte din mila oamenilor. Tatăl băiatului e mai mult preocupat de viciile sale decât de creşterea copilului.

Cazul dramatic a ajuns şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş care a început o anchetă ce urmează să se finalizeze până la sfârşitul lunii, micuţul urmând să ajungă la orfelinat.

Mai multe