Un bărbat din Gorj, vindecat de coronavirus, a murit la trei ore după ce a ajuns acasă! Cum explică medicii situația

6 august 2020 20:35   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 84 de ani, din judeţul Gorj, care s-a vindecat de COVID-19, a murit la doar 3 ore după ce a fost externat și a ajuns acasă/

Ion Jianu, în vârstă de 84 de ani, a fost internat 21 de zile în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Pacientul se afla într-o stare gravă când a ajuns la spital, iar timp de o săptămână a stat la Terapie Intensivă.  

Bătrânul și-a revenit ulterior și a fost externat, însă a murit la scurt timp după ce a ajuns acasă, relatează Adevărul. Managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a explicat că bărbatul ar fi făcut un duş cu apă mai caldă atunci când a ajuns acasă şi este posibil ca acest lucru să fi determinat producerea unui infarct.

„Este dureros atât pentru familie, cât şi pentru noi, deoarece a fost internat pe o perioadă de 21 de zile şi a fost externat cu starea generală bună, după ce rezultatul testului a fost negativ.

Poate că din cauza tratamentului cu anticoagulante, aşa cum se administrează, din timpul internării a făcut un infarct miocardic“, a spus managerul. Acesta a dezvăluit și că bărbatul mai avea şi alte probleme de sănătate, având în antecedente inclusiv un accident vascular-cerebral.

Medicul Constantin Târziu spune că în ţară au mai fost înregistrate cazuri aproape identice. „Este o situaţie foarte ciudată, care nu s-a mai întâmplat până acum. Dând în urmă câteva zile sau săptămâni, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alţi pacienţi care au fost diagnosticaţi şi trataţi de COVID-19. Este vorba de un pacient din judeţul Olt şi de o asistentă medicală din nordul ţării, cu care, după externare, s-a întâmplat acelaşi lucru“, a mai declarat acesta.

Mai multe