Un bărbat rătăcit în Munții Buzăului a fost descoperit după 5 zile. Cum a supraviețuit

11 martie 2021 15:56   Național
Ultima actualizare:

Un buzoian de 49 de ani a supravieţuit cinci nopţi în Munţii Buzăului după ce s-a rătăcit. Ion Ceompec, protagonistul incredibilei poveşti a vrut să ajungă dintr-un sat buzoian în orașul Nehoiu dar a greșit poteca.

Ion Ceompec a plecat de acasă pe jos, din localitatea Gură Teghi către Nehoiu, însă la un moment dat s-a rătăcit prin pădure, relatează antena3.ro. Dispariția buzoianului a fost semnalată de fratele acestuia pe 5 martie iar echipele de căutare au considerat că acesta a murit de hipotermie.  

Bărbatul rătăcit în Munții Buzăului a băut zăpadă și s-a învelit cu crengi de pin

Buzoianul le-a povestit polițiștilor că în tot acest timp a dormit în pădure și s-a învelit cu ramuri de pin pentru că vremea a fost friguroasă. Întrebat ce a mâncat și ce abăut acesta a spus simplu:”zăpadă”. Numai norocul a făcut să nu apară și vreo sălbăticiune care să-i pună viața în pericol bărbatului. În cele din urmă, după cinci zile, Ion a fost găsit de şoferul unui utilaj de încărcat lemne care circula prin pădure. A fost luat și dus în localitatea Plaiul Nucului din comună Lopătari. Practic,  dat dispărut a fost găsit în pădure la aproximativ 15 km distanță de domiciliul său. Omul a fost recuperat din pădure de șoferul unui utilaj de transport lemne, care de altfel l-a și dus în cea mai apropiată localitate, satul Plaiul Nucului, la 15 km de localitatea de unde plecase. Acolo s-a dus la un magazine pentru a cere de mâncare deoarece era sfârșit de foame. A fost recunoscut că fiind persoană dispărută de către poștașul din sat, care de altfel a și anunțat autoritățile. Ion a fost investigat din punct de vedere medical iar ulterior a fost dus în localitatea de domiciliu cu o mașină de poliție.

Citiți și

Pisicuța asta a salvat un turist care se rătăcise pe munte

Turistă, rătăcită prin nămeţi în Munţii Rodnei

Mai multe