Un bebeluș de 9 luni și un băiat de 6 ani, infectați cu COVID-19. Au fost internați la Terapie Intensivă

30 septembrie 2020 17:17   Național
Ultima actualizare:

Doi copii au ajuns la Terapie Intensivă, cu COVID-19. Este vorba despre un bebeluş de numai 9 luni, dintr-o comună din judeţul Galaţi, care se află în Spitalul de Copii din Galaţi, și de un băiat de 6 ani internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Îmbolnăvirile micuților vin după alt caz asemănător, cel al băieţelului de 8 ani din Buzău, internat în stare gravă la mijlocul acestei luni.

Doi copii infectați cu coronavirus, internați la Terapie Intensivă

Bebeluşul de 9 luni, diagnosticat cu COVID-19, se află de o săptămână la Terapie Intensivă, sub supraveghere permanentă, după ce a depășit o etapă critică zilele trecute, informează Știrile PRO TV.

Micuțul a avut nevoie de ventilație mecanică, iar starea lui a fost foarte gravă zilele trecute, având în vedere că suferă și de o formă de anemie și nu ia în greutate. Astfel, bebelușul trebuie monitorizat 24 de ore din 24.

Mama bebeluşului, însărcinată în luna a cincea, este şi ea infectată cu coronavirus. De asemenea, tatăl şi frate de 3 ani sunt și ei pozitiv, însă au o formă uşoară a bolii.

Al doilea copil cu COVID-19  internat în prezent la Terapie Intensivă este un băiețel de 6 ani, care a ajuns, în weekend, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, trimis de la Spitalul „Gomoiu”, cu simptome de apendicită-peritonită.

El a fost testat pozitiv la coronavirus, fiind operat de urgenţă, notează Hotnews. Copilul este acum în stare stabilă, cu uşoare ameliorări, respirând cu mască de oxigen. Copilul are și o afectare pulmonară uşoară.

Mai multe