Un copil de 12 ani a murit înecat în fosa septică din curtea casei

16 decembrie 2014 13:58   Național
Ultima actualizare:

Tragedie în localitatea vasluiană Gușiței. Un copil în vârstă de 12 ani a murit, marţi, înecat în latrina din curtea locuinţei, transmite Mediafax. Nenorocirea s-a produs când copilul se juca pe capacul de la fosă, care a cedat sub greutatea băiatului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, băiatul a însoţit-o pe o soră mai mică până la WC-ul din curtea locuinţei şi, în timp ce aceasta se afla în cabină, a început să sară cu picioarele pe un cap exterior al latrinei respective. La un moment dat, capacul din tablă, care era ruginit, a cedat sub greutatea copilului, acesta căzând în interiorul latrinei adânci de 3,5 metri, plină pe trei sferturi cu dejecţii.

Sora copilului şi-a alertat mama, care a cerut sprijinul vecinilor, sunând, totodată, la numărul de urgenţă 112. Până la sosirea pompierilor şi a echipajului de ambulanţă, localnicii au reuşit să-l scoată pe băiat din fosă, acordându-i primul ajutor.

„Echipajul medical a efectuat manevrele de resuscitare în speranţa repornirii activităţii cardiace a copilului. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, băiatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Băiatul de 12 ani era elev în clasa a VII-a la şcoala din Guşiţei, el fiind în schimbul de după-amiază, motiv pentru care era acasă la prânz, atunci când s-a petrecut tragedia.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă şi fac în continuare cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care a murit copilul.

Mai multe