Un doctor din Hunedoara a murit din cauza coronavirusului. Este al treilea medic din România răpus de Covid-19

28 aprilie 2020 11:24   Național
Ultima actualizare:

Un alt doctor a pierdut lupta cu virusul periculos, de această în județul Hunedoara. Un medic de 70 de ani care lucra în colaborare la secția de medicină internă la Spitalul Municipal Brad a fost ucis de Covid-19. Anunțul a fost făcut de primarul localității Brad și confirmat de Ministerul Sănătății. Este al treilea doctor decedat din cauza coronavirusului.

O altă veste tristă a zguduit lumea medicală din România. Coronavirusul continuă să lovească în cadrele medicale. Autortitățile anunță cu un alt medic a fost ucis de Covid-19. Este al treilea doctor care pierde lupta cu această boală.

Primarul din orașul hunedorean Brad, Florin Cazacu, a făcut anunțul potrivit căruia o cunoscută doctoriță a decedat din cauza coronavirusului.

"O veste tristă pentru comunitatea noastră brădeană. Din nefericire, doamna doctor Marinela Feier, medic la Spitalul Municipal Brad, după o lungă suferință la secția ATI de la un spital clujean, a pierdut în seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necruțătorul COVID-19. A fost un om deosebit și un profesionist desăvârșit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii! Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace", a scris Florin Cazacu, primarul din Brad, pe Facebook.

Medici uciși de coronavirus în România

Valeriu Neagoe este primul medic român ucis de COVID-19 era un doctor din Constanța în vârstă de 62 de ani și cu afețiuni preexistente. Avea diabet și suferea de obezitate.

”Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicina interna până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie 2020, după ce stare de sănătate s - a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat în data de 21 aprilie 2020”, a tansmis Grupul de Comunicare Strategică.

Al dolea medic răpus de coronavirus era din Botoșani și a decedat duminică noapte la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Avea 68 de ani, avea specialitatea medicină internă şi suferea de diabet zaharat şi cardiopatie hipertensivă. Medicul luase contact cu o persoană infectată cu COVID19 pe 23 martie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică era vorba despre o doctoriță care trecuse de vârsta de pensionare, însă a vrut să mai lucreze și a primit derogare, pe fondul lipsei de medici din România.

Primele probe i-au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ. Ulterior, pe 19.04, doctorița se internează în secția de boli infecțioase a spitalului Botoșan și este retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, fiind transferată apoi la Spitalul de Boli Infecțioase Iași în data de 24 aprilie. Decesul a survenit în 27.04 în jurul orei 3.30.

La nivel național, peste 1.000 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus. Conform unui rapotr transmis de Institutul Național de Sănătate Publică, 1 din 9 persoane infectate cu coronavirus este cadru medical.  

Citește și: 

Primul medic român ucis de COVID-19. Este un doctor de 62 de ani din Constanța, tratat la Institutul Matei Balș

Asistentă din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

Mai multe