Un drum reparat cu 240 milioane de lei s-a stricat în 3 luni!

27 martie 2013 17:44   Național
Ultima actualizare:

Lucrările la reabilitarea drumului naţional 1 C Baia Mare - Dej trebuiau începute în ianuarie 2011. Dar, cum în România nimic nu începe la timp, firma câştigătoare a început munca în forţă câteva luni mai târziu. Nimeni nu a crezut că totul va fi gata la termen, însă lucrările s-au finalizat 100%, conform site-ului Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, înainte de 3 ianuarie 2013.

Potrivit actualmm.ro, întreaga lucrare a costat aproape 241 milioane lei. Trei luni mai târziu, pasul Mesteacăn, acolo unde trebuia să fie trei benzi de circulaţie, nu are decât două pe care se poate circula. Cealaltă s-a surpat. Şefii CNADNR susţin că porţiunea de drum afectată a fost refuzată de la recepţie şi că reparaţiile vor trebui făcute de către constructor, pe cheltuiala lui.

"Acolo este vorba despre o cedare la taluz pe banda dinspre acostament. La drum încă nu a fost făcută recepţia, se va face o expertiză, iar constructorul pe banii lui va reface această porţiune", a spus Eugen Cecan, director CNADNR Regionala Cluj, pentru actualmm.ro. Aceasta nu este singura problemă în zona respectivă. Malurile de pământ dinspre partea de urcare au început să o ia la vale şi în multe zone au blocat rigolele de pe margine.

Mai multe