Un fost candidat la Cotroceni a rămas fără vila cu turnuleţe. Obama de Meteor, condamnat pentru evaziune fiscală

30 mai 2021 21:03   Național
Ultima actualizare:

Un fost candidat la alegerile prezidenţiale din anul 2009 riscă să ajungă în stradă, pentru că vila sa a fost vândută de către ANAF pe o sumă modică de 7.000 de euro. Ninel Potârcă, fost om de afaceri, de etnie romă, din Gorj, care s-a ales şi cu porecla de „Obama de Meteor“, având în vedere numele cartierului în care locuieşte şi aventura electorală, a suferit mai multe condamnări penale pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul stabilit de instanţele de judecată în procesele în care a fost judecat şi condamnat se ridică la aproximativ 20 milioane de euro, astfel că a fost pus sechestru pe mai multe bunuri, printre care vila cu turnuleţe şi multe camere, din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, Gorj.Casa a fost scoasă la vânzare de mai multe ori, iar preţul a scăzut la 7.000 de euro. Locuinţa a fost achiziţionată în cele din urmă de către un cetăţean din Craiova, scrie adevarul.ro.

Ninel Potârcă spune că executorul şi noul proprietar vor fi lăsaţi să intre în casă: „Îl lăsăm să intre, dacă a cumpărat şi vine cu un executor care trebuie să pună în aplicare o hotărâre de evacuare. Am pierdut tot ce am avut. Terenuri, hale, moteluri. A luat tot statul. Casa s-a vândut cu 7.000 de euro, de la evaluarea făcută de trei milioane de lei. A fost vândută pe un preţ derizoriu”. 

Fostul candidat spune că în cel mai rău caz va pleca din casă împreună cu familia cu o căruţă şi va trăi în cort, aşa cum au vieţuit înaintaşii săi în urmă cu mult timp.

„Casa a fost construită în anul 1994. Am dărâmat casa veche şi am făcut o nouă casă. În aceeaşi curte se află şi casele fraţilor mei. Este o curte comună. Dacă mă dau afară, mă mut la fratele meu. Nu ştiu dacă o să-mi perceapă chirie. Mă gândesc şi la o altă soluţie, să iau căruţa pe care o am într-un atelier, un cort, copiii şi nepoţi şi mă duc într-un sat şi o să stau cu cortul. Aici am ajuns”, a spus fostul om de afaceri la postul Radio Infinit.

Fostul candidat a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru fapte de evaziune fiscală, având de executat în total o pedeapsă de 10 ani de închisoare, din care a executat doar 5. 

Mai multe