Un incendiu nimicitor a distrus 15 hectare de pădure în Alba

22 iulie 2012 7:42   Național
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic s-a dezlănţuit, sâmbătă, în Munţii Şureanu, în zona comunei Şugag din judeţul Alba.

Focul nimicitor a distrus peste 15 hectare de pădure până când pompierii au reuşit să îi stingă. Din cauza caniculei şi a vântului flăcările s-ar extins cu repeziciune afectând atât o zonă de păşune alpină, cât şi o pădure de conifere.

La faţa locului au fost mobilizaţi aproape 60 de pompieri militari, jandarmi, angajaţi silvici şi voluntari care au intervenit toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a opri extinderea incendiului. Cristian Todor a mai spus că incendiul a fost localizat, echipele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea acestuia, însă intervin în continuarea pentru a-l stinge, fiind posibilă reactivarea acestuia dacă va reîncepe să bată vântul.

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului va fi stabilită după finalizarea intervenţiei de stingere. Extinderea focului a fost favorizată de seceta din ultima perioadă dar şi de vântul puternic", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Alte două incendii de vegetaţie uscată s-au produs, sâmbătă, în zonele localităţilor Lupşa şi Ocoliş din judeţul Alba, însă acestea nu au fost de mare amploare şi au fost stinse de pompieri.

Mai multe