Un infractor român este căutat în toată Austria dupa ce a evadat ca în filme dintr-un spital

17 noiembrie 2020 15:16   Național
Ultima actualizare:

A fugit printre pacienți, a fost luat cu o masina de trei complici care îl asteptau. Polițistii au tras mai multe focuri de armă dupa autovehicul dar nu au reușit să oprească evadarea. Nu este un film de aventuri este relatarea evadării dintr-un spital austriac a lui Nicu, un deținut român dus la tratament

Nicu Olteanu, un deținut român în vârstă de 27 de ani, a evadat după un plan bine pus la punct împreună cu mai mulți complici relatează publicația austrică Heute preluată de observatornews.ro. De trei zile, românul este negăsit, sute de polițiști fiind acum pe urmele fugarului. El a fost ajutat de trei complici, doi români şi un croat.

Cum a evadat deținutul român

Tânărul era încarcerat la Sankt Pölten, pentru mai multe furturi comise în Germania. El urma să fie deportat în România. Sâmbătă seară, Nicu se afla sub escortă la Spitalul Universitar St. Polten, după ce s-ar fi rănit "accidental" la o mână. După un tratament în ambulatoriu și un moment de neatenție al polițiștilor care îl însoțeau, Nicu a luat-o la sănătoasa și s-a urcat într-o mașină care îl aștepta și în care se aflau trei indivizi. Un agent a încercat să-i oprească cu focuri de armă, însă a fost în zadar.

Complicii românului au fost prinși

Cei patru au abandonat mașina și și-au continuat fuga în două taxiuri. Unul dintre șoferii de taxi a reușit să alerteze poliția pentru că bărbații i s-au părut suspecți. La scurt timp, cele două mașini au fost oprite de poliție, au fost reținuți complicii fugarului dar nici urmă de Nicu. Cei trei complici sunt un croat de 21 de ani și doi români de 26 și, respectiv, 40 de ani. Din motive necunoscute, nicunul dintre ei nu vrea să vorbească, astfel că oamenii legii nu au nicio pistă în ceea ce-l privește pe Nicu relatează observatornews.ro.

Citiți și

Ce mai fac marii fugari din România. Care este stadiul negocierilor cu statele în care se ascund

Topul fugarilor celebri care lipsesc de pe site-ul Interpol. Ce s-a întâmplat cu cei mai căutați infractori din România

Mai multe