Un italian a primit o inimă din România la doar două ore după ce a avut nevoie. Cum a fost posibil “norocul”?

20 septembrie 2021 18:55   Național
Ultima actualizare:

România a ajuns banca de organe a Europei. Un italian a fost salvat cu ajutorul unei inimi românești, care a sosit în doar două ore din momentul în care pacientul a avut nevoie. Transplantul a fost realizat la un spital din orașul italian Torino iar cazul șocant a fost relatat de presa italiană

Pacientul care a avut nevoie de transplant este un bărbat în vârstă de 41 de ani, care suferea de miocardiopatie fulminantă severă, relatează cotidianul italian La Stampa, preluat de Rador și g4media.ro. Afecțiunea a fost diagnosticată la începutul lunii august iar bolnavul a primit la spitalul San Martino din Genova un stimulator cardiac, care, din păcate, nu a permis recuperarea funcției cardiace. Din acest motiv s-a dat alarma, iar medicii de la spitalul genovez au cerut prin rețeaua sanitară italiană includerea pacientului pe lista pentru transplant urgent de inimă.

Cum a apărut inima în două ore de la 1400 de km

A fost găsită imediat inima în România, la un donator de 29 de ani, mort din cauza unei hemoragii cerebrale. În așteptarea primirii organului salvator, pacientul italian a fost transferat la Centrul de Transplant Cardiac al spitalului Molinette din Torino. O echipă a unității medicale a plecat imediat cu un avion special pentru a preleva inima. S-au întors rapid iar transplantul a fost efectuat cu succes de o echipă de medici italieni după o operație care a durat mai mult de opt ore. Potrivit sursei citate este un caz fără precedent, fiind primul pacient care a aşteptat doar două ore pentru găsirea unei inimi şi căruia i s-a transplantat un organ sosit de atât de departe.

Citiți și

Realizare impresionantă pentru un spital mic în România: Transplanturi simultane de ficat şi plămân

E pe moarte, dar a refuzat transplantul de inimă! Motivul incredibil

Mai multe