Un lift cu mame a căzut în gol la Maternitatea Ploieşti

18 septembrie 2018 19:42   Național
Ultima actualizare:

Momente de groază la Maternitatea Ploieşti. Un lift care transporta mai multe paciente a căzut în gol câteva etaje marți dimineață, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din oraş. În lift ar fi fost 13 paciente ale maternităţii, majoritatea mame, care tocmai trecuseră printr-o cezariană, şi liftierul.

E semn că trebuie să se facă investiţii serioase la maternitatea din Ploieşti. Un lift a căzut în gol de la etajul 6, incidentul provocând panică între pacientele care abia născuseră şi mergeau să-şi vadă bebeluşii. Potrivit Observatorul Prahovean, incidentul a avut loc în jurul orei 5 dimineaţa.

Reprezentanţii maternității au declarat că nu au fost răniţi. O mamă care era în lift spune însă că una dintre paciente şi-a fracturat piciorul. 

Poliţiştii s-au autosesizat şi au mers la unitatea medicală pentru a verifica ce s-a întâmplat. Şeful CJ Prahova a spus că reprezentanţii spitalului au demarat o anchetă şi au cerut explicaţii de la două firme cu care spitalul are contract, respectiv una care asigură mentenanţa pentru ascensoare şi o alta care asigură prestări servicii pentru angajata care se afla în lift, în condţiile în care aceasta nu este angajata spitalului, ci a unei firme externe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, insituţie care are în administrare clădirea în care funcţionează Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, a declarat că primele verificări arată că situaţia s-a produs din cauză că în lift s-au urcat mai multe persoane decât numărul maxim admis.

Mai multe