Un medic chirurg din Vaslui s-a spânzurat în balcon

18 mai 2015 15:48   Național
Ultima actualizare:

Fostul şef al Secţiei de chirurgie pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, medicul Augustin Ilieş, a fost găsit spânzurat, azi, în jurul orei 13:00, în balconul apartamentului său, din municipiul Vaslui. Prima variantă luată în calcul de către poliţişti fiind cea a sinuciderii.

Medicul chirurg pediatru Augustin Ilieş, în vârstă de 64 de ani, a fost văzut spânzurat de suportul de rufe de către o vecină care l-a observat din afara blocului, scrie Mediafax. Speriată, vecina a sunat la 112, iar echipajul SMURD sosit la fața locului l-a găsit fără suflare pe medic.

”L-am găsit pe medic în stop cardio-respirator şi am efectuat manevrele de resuscitare timp de 30 de minute, însă fără nici un răspuns. Este o mare pierdere, orice om obişnuit să muncească activ zi de zi are un şoc când rămâne fără activitate. Noi, ca şi colegi, ca şi o mare parte dintre vasluieni care au trecut prin mâna lui, regretă gestul făcut de doctorul Ilieş", a declarat, luni, Carmena Piseru, medicul de pe echipajul SMURD care a încercat să-l resusciteze pe Ilieş, citată de Mediafax.

În vârstă de 64 de ani, medicul Augustin Ilieş s-a pensionat anticipat în luna aprilie a acestui an, după ce în februarie doi medici ginecologi de la SJU Vaslui au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Medicul depusese la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui o cerere de reîntoarcere în activitate care fusese aprobată, astfel încât Ilieş ar fi urmat să reînceapă să lucreze de la 1 iulie.

Ilieş este medic în Vaslui din anul 1980, iar în 2009 a fost făcut cetăţean de onoare al municipiului Vaslui pentru activitatea sa profesională, scrie aceeași sursă.

Mai multe