Un militar a leșinat lângă Klaus Iohannis, la o ceremonie NATO. Reacția președintelui României

23 iulie 2020 17:19   Național
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi, 23 iulie, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, cu statut NATO, în localitatea Cincu din judeţul Braşov. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente.

Din motive momentan necunoscute, un militar a leșinat chiar în apropierea șefului statului, în timpul ceremoniei. Este vorba de o tânără, cadru militar, care a avut nevoie de asistență din partea echipajului SMURD.

Reacția președinteluiKlaus Iohannis a venit rapid, acesta ducându-se la ambulanță pentru a vedea care este starea de sănătate a cadrului militar.

Klaus Iohannis, discurs în cadrul ceremoniei

Klaus Iohannis a participat alături de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est și la desfășurarea etapei finale a Exercițiului cu termen scurt de notificare.

„Felicitări tuturor militarilor care au fost implicați în organizarea și punerea în practică a acestui exercițiu, un exercițiu care ne-a demonstrat că Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune.

A fost un exercițiu impresionant și nota deosebită a fost dată de faptul că a fost un exercițiu cu alarmare într-un termen scurt. Totuși, impresionant cum au reușit forțele să lucreze împreună. Se vede că de la comandă până la execuție lucrurile funcționează foarte bine”, le-a transmis președintele militarilor români care au luat parte la exercițiul de joi, 23 iulie.

Incident similar, anul trecut de Ziua Marinei

Un eveniment similar s-a petrecut și anul trecut, de Ziua Marinei, când un militar american a leșinat. Vezi aici cum a reacționat atunci președintele! Militarul a fost, de asemenea, preluat de o ambulanţă.

Mai multe