Un mort și doi răniți, după ce o bombă de război a explodat în județul Bacău

28 mai 2018 19:24   Național
Ultima actualizare:

Trei muncitori care lucrau la o exploatare forestieră au fost sfârtecați de un proiectil de război, în județul Bacău. Unul dintre ei a decedat, iar ceilalți doi au răni foarte grave și au fost duși cu ambulanța pe stadion pentru a fi transportați cu elicopterul la unități medicale.

Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, a intrat în direct la DIGI24, unde a confirmat că unul dintre muncitori, un tânăr de 27 de ani, a fost ucis de explozie, și că ceilalți doi sunt în stare critică și au răni foarte grave. 

„Unul dintre răniţi a suferit o amputaţie de membru superior stâng si multiple plăgi din cauza schijelor. Celălalt rănit a suferit plăgi la nivelul abdomenului şi al organelor genitale, plus plagă de arteră femurală. Echipele medicale au stabilizat victimele care aşteaptă să fie preluate de elicopterul SMURD”, a declarat Andrei Grecu.

Purtătorul de cuvânt a explicat, de asemenea, că la locul exploziei s-au deplasat echipe pirotehnice care cercetează zona, pentru a verifica dacă mai există riscul unor viitoare explozii. „Nu se poate confirma sau infirma dacă explozia s-a produs în timpul în care cei trei lucrau la exploatarea de lemn din zonă sau au lovit intenţionat elementul de muniţie”, a susținut Grecu.

Proiectilul rămăsese neeplodat și îngropat în pământ din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Mai multe