Un plop uriaş smuls de vijelie a distrus opt maşini

18 ianuarie 2013 18:13   Național
Ultima actualizare:

Şoferi şocaţi, pietoni înspăimântaţi. Panică ieri dimineaţă în jurul orelor 9.00 pe Şoseaua Ştefan cel Mare din sectorul 2 al Capitalei unde furtuna a doborât un plop imens peste opt maşini.

Pietoni şi şoferi au asistat uimiţi cum copacul a căzut din curtea Spitalului Colentina, a rupt gardul instituţiei ca o foaie de hârtie şi s-a prăbuşit peste maşinile care se deplasau pe prima bandă de circulaţie sau erau parcate.

Au răsuflat uşuraţi când au aflat că nimeni nu a fost rănit. „Eram opriţi din cauza aglomeraţiei. Se mergea practic bară la bară când ne-am trezit cu pomul peste noi", povesteşte Mihai care se îndrepta cu maşina spre serviciu. Dintre autovehiculele lovite două erau parcate, iar celelalte şase se aflau în mers.În urma evenimentului, circulaţia pe sensul Piaţa Obor-Piaţa Victoriei a fost blocată timp de aproape o oră.

Zeci de muncitori de la Administraţia Domeniului Public din sectorul 2, poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei au intervenit pentru a îndepărta copacul şi pentru a descongestiona traficul. „Daunele aduse maşinilor vor fi expertizate de o comisie comună a Municipalităţii şi Brigăzii de Poliţie Rutieră care le va elibera autorizaţii de reparare. Acestea vor fi plătite de societăţile de asigurare, dacă există poliţă Casco.

Proprietarii maşinilor avariate vor fi despăgubiţi de firmele de asigurări dacă au poliţă CASCO

Apoi, asiguratorii urmează să-şi recupereze cheltuielile de la administratorul terenului, adică Primăria Capitalei. În cazul în care maşinile nu au Casco, posesorii lor se pot îndrepta împotriva Municipalităţii în instanţă pentru recuperarea pagubelor", a precizat directorul ADP sector 2, Cristian Lemnaru.

Salariaţii ENEL s-au chinuit ore întregi să înlocuiască stâlpii prăbuşiţi

Furtuna care a afectat ieri Capitala a făcut ravagii şi pe strada Tăcerii din sectorul 5 unde a doborât trei stâlpi de curent electric. „Ne-am speriat îngrozitor. Am auzit un zgomot asurzitor de ziceai că se dărâmă casa pe noi. Când am ieşit în stradă am văzut stâlpii prăbuşiţi. Nu mai avem curent şi toate aparatele din casă inclusiv centralele termice nu funcţionează. Acum în casă este ca afară, adică un grad Celsius", s-a plâns Marin Stelian unul dintre bucureştenii afectaţi de incident.

Meteorologii au emis, ieri dimineaţă, două avertizări Cod galben de ceaţă şi vânt, pentru judeţele Olt, Cluj, Constanţa şi Tulcea. Vântul a bătut chiar şi cu 65 de km pe oră în sudul ţării, iar ceaţa a dat bătăi de cap şoferilor mai ales pe Autostrada Soarelui, unde vizibilitatea a fost sub 200 m, izolat sub 50 m. Mâine, în Capitală, temperatura nu va depăşi 2 grade şi sunt 50% şanse de ninsoare. În schimb în jumătatea de nord-vest a ţării vor fi ninsori abundente. Cel mai afectate vor fi judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi.

Mai multe